Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Ημέρα της Γυναίκας




Σε μια εποχή που μαθαίνουμε ότι η υγεία μας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό στη μήτρα, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μελετήσουμε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου και την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών των παραγόντων πρέπει να δούμε ιδιαίτερα τις συναισθηματικές καταστάσεις της εγκύου γυναίκας.

Μας λέει ο Γιάννης Βαφειάδης. (Η αλλοτρίωση και η κρίση της ταυτότητας. Εκδόσεις Αρμός) σελ. 69 «Μόνο έτσι ό άνθρωπος διαδραματίζει τον κατά φύση ρόλο του, έξω από την αλλοτριωτική διάβρωση της προσωπικότητας του. Αντίθετα, όταν το πρόσωπο δεν είναι αυτό που είναι, ή απώλεια της ταυτότητας οδηγεί στην εγκατάλειψη της ανθρωπιάς και στην διάβρωση της αληθινής κοινωνικότητας, γιατί αυτή μετατρέπεται σε μια συμβατική και απρόσωπη συναρμογή ατόμων, εξουσιών και ιεραρχικών σχέσεων που βασίζονται στην υποκριτική αναγκαιότητα».

“Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο της γέννησης”
 Dr.M. Odent.

Ο πρωτοπόρος μαιευτήρας Μισέλ Οντάν στην ΕΡΤ (Αποκλειστικό)





Ο καινοτόμος γυναικολόγος και μαιευτήρας, Μισέλ Οντάν, ο πρώτος που εισήγαγε τον τοκετό στο νερό, βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τη Δήμητρα Ακριώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου