Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κάνναβη - Μία πρωτόγνωρη εκδήλωση για την Ελλάδα



Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ: Γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μία πρωτόγνωρη εκδήλωση για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο Α΄Καπή Νέας Σμύρνης.

Μαμάδες που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Η Κατερίνα Δημοχρόνη, η οποία οργάνωσε την συγκλονιστική εκδήλωση, είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της κλειστής ομάδας στο Facebook «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη».

Στην συγκεκριμένη ομάδα, μητέρες αναρτούν τα θετικά αποτελέσματα που έχει η χορήγηση θεραπευτικής κάνναβης στα παιδιά τους, τα οποία πάσχουν από αυτισμό και επιληψία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι γονείς και τα οποία δείχνουν τη βελτίωση των παιδιών τους, μετά τη χορήγηση ιατρικής κάνναβης.


Το αίτημα των 300 περίπου μαμάδων που βρέθηκαν την Κυριακή στην εκδήλωση είναι να συμπεριληφθεί εκτός από την παιδική επιληψία και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο για τη θεραπευτική κάνναβη, το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ζητήθηκε από κάποιους γιατρούς κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι θα ήθελαν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, καθώς είδαν πολύ θετικά αποτελέσματα στον αυτισμό.

Εκτός από τον αυτισμό και την επιληψία θεωρήθηκε σωστή η στιγμή να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους και περιπτώσεις με ΣΚΠ, οστεοπόρωση, ινομυαλγία και, ίσως, καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα.


 Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης (enallaktikos.gr).




Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο γιατρός Γιώργης Οικονομόπουλος, ο οποίος εξήγησε πώς η κάνναβη είναι ίαμα ίδιος οργανισμός μας αποτελείται από το ενδοκανναβινοειδές σύστημα, το οποίο είναι ισοδύναμο με το ανοσοποιητικό σύστημά μας - κεντρικός προστάτης της υγείας μας καθώς είναι ο ρυθμιστής της ομοιόστασης, της ισορροπίας δηλαδή εξωτερικού-εσωτερικού περιβάλλοντος" είπε στην ομιλία του.



 Τo enallaktikos.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.




Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στα παρακάτω βίντεο:













 Αγγελίνας Γιώργος ασθενής (Ιατρός) - Σκλήρυνση κατά πλάκας



Πηγή:  www.enallaktikos.grhttp:











    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου