Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Γιατί οι Αθεϊστές επιμένουν να αποκαλούνται Άθεϊοι;



Ενώ η παγκόσμια τάση ονομάζεται Αθεϊσμός και οι οπαδοί της Αθεϊστές, στην Ελλάδα οι οπαδοί επιμένουν στο Αθεΐα και Άθεοι/ες. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά;

Στα αρχαία Ελληνικά, το επίθετο άθεος (από το στερητικό α + θεός) καθόριζε εκείνον που δεν είχε πίστη στους θεούς, όπως λέμε “δεν έχεις θεό μέσα σου”.

Ο όρος εξέφραζε την παντελή έλλειψη σχέσης με τους θεούς, δηλαδή σήμαινε “αρνητής των θεών, άθρησκος, ανόσιος”. Στις πιο σύγχρονες μεταφράσεις των κλασικών κειμένων πολλές φορές το “άθεος” μεταφράζεται ως “αθεϊστής“.

Στα λατινικά, ο Κικέρων μετέγραψε τη λέξη ως “atheos” , αλλά στις σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες με λατινική ρίζα, η φιλοσοφία αναφέρεται ως atheism και ο οπαδός atheist.

Περιέργως όμως, ελληνικά η Αθεΐα δεν είναι τόσο δόκιμη λέξη όσο ο Αθεϊσμός – δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά.

Κατά την εποχή του Διαφωτισμού η έννοια και φιλοσοφία του αθεϊσμού αναζωπυρώθηκε. Υποτίθεται ότι ήταν μια τάση αμφισβήτησης  του θρησκευτικού status quo, μια τάση επαναστατική κατά της εξουσίας της εκκλησίας, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της Γαλλικής επανάστασης των “πεφωτισμένων”, δηλαδή των μασόνων.
Ο ορθολογισμός και η έλλειψη επιστημονικής απόδειξης του Θείου, είναι τα δυο ισχυρά ατού της φιλοσοφίας που σκοπό έχει να ακυρώσει την πίστη. Κι αφού μιλάμε για Ευρώπη, κύρια την Χριστιανική.

Όταν η προσωπική άποψη γίνεται κίνημα, τα πράγματα αλλάζουν

Έχει μεγάλη διαφορά κάποιος απλά να μην πιστεύει στην ύπαρξη του Θείου (ένα Θεός ή πολλοί) από εκείνον που ανήκει σε κίνημα οργανωμένο που βάλλεται κατά της μιας ή πολλών θρησκειών, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά την προβάλει και την προπαγανδίζει. Στην πρώτη περίπτωση, μπορείς να τον αποκαλέσεις άθεο (χωρίς θεό) στη δεύτερη όμως, το αθεϊστής ταιριάζει καλύτερα, γιατί είναι οργανωμένο κι ενεργό μέλος της φιλοσοφίας του αθεϊσμού και η κατάληξη -ισμός και -ιστής αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Στην τελική, όπως παρουσιάζονται, δεν είναι παρά μια άτυπη “θρησκεία” ενάντια σε όλες τις άλλες.

Γι’ αυτό και οι Έλληνες αθεϊστές ενοχλούνται όταν τους αποκαλείς έτσι, γιατί φανερώνει την οργάνωση της πίστης τους (ή μάλλον της α-πιστίας) αλλά για να εναρμονιστούν με το παγκόσμιο κίνημα και να είναι αναγνωρίσιμοι, αναγκάζονται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους – Άθεοι στα ελληνικά, αθεϊστές στα αγγλικά:

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τα χρόνια του μνημονίου, για κάποιους είναι απλά μια οικονομική δέσμευση της χώρας σε δανειστές και τραπεζίτες με όλα τα οδυνηρά συνακόλουθα για την επιβίωση μας, για άλλους όμως είναι κύρια η προσπάθεια της παγκόσμιας ελίτ να σκύψει η Ελλάδα το κεφάλι στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
 Τη θέλουν την Ελλάδα, για πολλούς λόγους, πρώτη και καλύτερη σκυφτή:

Γεωστρατηγικοί, ενεργειακοί, οικονομικοί, συμβολικοί, αλλά και πνευματικοί. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρείτο και είναι ο ομφαλός της γης. Κι αυτό δεν αλλάζει αν κανείς πιστεύει στην Παναγιά, το αντίθετο, η “Μάνα” Παναγιά, είναι Μάνα όχι μόνο του Χριστού, αλλά και όλων των ανθρώπων. Κι αυτοί που ζουν και κατοικούν στον “ομφαλό” της γης, έχουν πιο άμεση σύνδεση με την “Μάνα” της γης και όλων των έμβιων όντων της.

Αν κόψουν, λοιπόν, αυτό το δέσιμο, το πέσιμο θα γίνει πιο εύκολο. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το ξαφνικό ελληνιστικό φούντωμα που οργανώνεται σκοπίμως τελευταία και που πίσω του κρύβονται οι γνωστοί άγνωστοι “πεφωτισμένοι” της δεκάρας, οι Σκοτεινάτοι.

Κοίτα να δεις που σε λίγο έρχεται Πάσχα και οι Αθεϊστές, και όχι οι άθεοι που δεν τους νοιάζει και κρατούν τις απόψεις για τον εαυτό τους, θα ξεσαλώσουν πάλι με σεμινάρια, διαλέξεις, άρθρα κλπ

Α! Ξεκίνησαν ήδη στο μασονικό κανάλι του ΑΝΤ1:

 Και φυσικά, το πράσινο φως δίνουν τα τελευταία χρόνια οι “αριστερές” δυνάμεις με αποτέλεσμα την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου με… τις ευλογίες της εκκλησίας!

«ΟΙ Χριστιανοί απώλεσαν την συνήθειαν να σκέπτωνται, έξω των επιστημονικών συμβουλών μας. ∆ια τούτο δε δεν βλέπουσι την ανάγκην επείγουσαν να κάμωσιν ό,τι ημείς θα κάμωμεν, όταν η βασιλεία μας θα έχη έλθει, δηλ. να διδάσκωσιν εις τα δημοτικά σχολεία την μόνην αληθή επιστήμην, την πρώτην όλων των επιστημών της κοινωνικής σειράς, του ανθρωπίνου βίου, της κοινωνικής υπάρξεως, ήτις απαιτεί την διαίρεσιν της εργασίας και επομένως την διαίρεσιν των ανθρώπων εις κλάσεις κα εις καταστάσεις.» – Κεφάλαιο Γ’  Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών

Και μην γελιέστε, η διαφορά η μεγάλη είναι ότι ο τυχαίος άθεος είναι πραγματικά άθεος, αλλά ο αθεϊστής, δηλώνει μεν άθεος, αλλά στην πραγματικότητα έχει το δικό του μυστικό σκοτεινό θεό…

Αλήθεια οι άθεοι ή αθεϊστές πιστεύουν στο ότι δεν υπάρχει Θεός; Έχουν πίστη, δηλαδή; Ολίγο οξύμωρων… [Why Atheism is Not a ‘Lack of Belief’]

Πηγή: http://nea.allnewz.gr/?p=6457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου