Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Γάλα; Η αλήθεια μετράει



Μια μικρή εισαγωγή από το βιβλίο του Dr Μουρούτη Κωνσταντίνου για το γάλα και για το πόσο είναι ωφέλιμο να καταναλώνεται από του ανθρώπους.

 «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση»
John A. McDougal, MD, δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης, συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal

Τα πάντα θα ξεθυμάνουν. Λοιπόν, το γάλα μας είναι επικίνδυνο, πάμε παρακάτω. Πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι για να μην μας έρθει στο κεφάλι κάποιο κεραμίδι; Όταν βγήκαν στο προσκήνιο οι τρελές αγελάδες, η λέξη που ταίριαζε απόλυτα ήταν «επιτέλους». Η ιστορία των τρελών αγελάδων δεν μεγαλοποιήθηκε από τον τύπο. Τουναντίον, σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Οι αγελάδες τρέφονται με άρρωστα πρόβατα, κοτόπουλα και άλλες αγελάδες (κρεατάλευρα). Αυτές οι αγελάδες σφα-γιάζονται, τυλίγονται σε πλαστική μεμβράνη, τιμολογούνται και διανέμονται από το τοπικό σας κατάστημα, ως ακίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Απ’ αυτές τις αγελάδες το 80% είναι μολυσμένες από τον βοοειδή ιό της λευχαιμίας και το 50% με τον βοοειδή ιό της ανοσοκαταστολής, ο οποίος είναι αντίστοι-χος του AIDS. Πίνουμε γάλα και τρώμε τυρί με λεμφοκύτες που είναι μολυσμένοι με το proviral DNA αυτών των ιών.

Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι αυτές οι σημαντικές πληροφορίες θα σβήσουν μόλις κοπάσει η δημοσιότητα. Όμως ο κίνδυνος δεν θα εξαλειφθεί. Έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι αυτές οι ασθένειες μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τον άνθρωπο. Για να είναι απόλυτα αξιόπιστες οι επιδημιολογικές μελέτες, χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων ως δείγμα αντιπαραβολής. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με το βοοειδή ιό της λευχαιμίας & το βοοειδή ιό του ανοσοποιητικού γιατί σχεδόν όλοι μας έχουμε καταναλώσει γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως και να έχει, η πρόσφατη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε ότι 10% του γονιδιώματος έχει παραβιαστεί από ρετροϊούς.

Πολλοί έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο αυτών των ζωικών ρετροϊών, καθώς εμπιστεύονται την παστερίωση, την περιορισμένη έκθεση σε κινδύνους και μια γενικά υγιεινή διατροφή που δήθεν  προστατεύει τα ζώα από τις ασθένειες.

Οι ρετροϊοί μπορεί να παραμένουν ανενεργοί μέσα στο κορμί μας επί χρόνια. Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα υποστεί επίθεση από άλλους ιούς, τοξικές ουσίες ή ακτινοβολία, το κύτταρο μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ιός μπορεί να αρχίσει να υπερπλάθεται ανεξέλεγκτα, κατακλύζοντας ένα όργανο ή ολόκληρο το σώμα με καρκινικά κύτταρα.

Περιέργως δεν έχουμε δώσει την δέουσα προσοχή σ’ αυτά τα προβλήματα. Τα prions που προκαλούν την ασθένεια των τρελών αγελάδων είναι καινούργιοι μολυσματικοί ιοί. Τα prions δεν σκοτώνονται ούτε στους 360οC ενώ τα περισσότερα επίπεδα αποστείρωσης φτάνουν μόνο τους 161οF. Δεν κινδυνεύουμε από τις συνέπειες των βακτηρίων και των μικροβίων. Δεν υπάρχει χρόνος εάν προσβληθούμε από σαλμονέλα, από καρκίνο, από AIDS από τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή από λευχαιμία.

Τι γίνεται με τις αυξητικές ορμόνες; Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό; Το καλοκαίρι του 1994 η αγροτική εταιρεία Mosando απομόνωσε την «αυξητική ορμόνη των βοοειδών με φυσική επίδραση». Στη συνέχεια βρήκαν ένα τρόπο να συνδυάσουν αυτήν την ορμόνη με μικρο-οργανισμούς, συγχωνεύοντας γενετικό υλικό από αγελάδες και ελικοβακτηρίδιο για να κατασκευάσουν ένα νέο προϊόν, με το οποίο όταν έκαναν ένεση στα ζώα το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της παραγωγής του γάλακτος. Αυτή η νέα ορμόνη ονομάστηκε «μεταλλαγμένη βοοειδής σωματοτροπίνη» (recombinant bovine somatotropin rbST). Μια έρευνα που έγινε για  τη συγκεκριμένη ορμόνη, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας από το οποίο ξεχύθηκαν τα δαιμόνια και τα διλήμματα που η γαλακτοκομική βιομηχανία θα εύχονταν να μην είχαν βγει στη φόρα.

Εάν κάποιος φάει μια μοσχαρίσια μπριζόλα που περιέχει δραστικές αυξητικές ορμόνες, αυτές οι ορμόνες καταστρέ-φονται από τα πανίσχυρα πεπτικά οξέα και ένζυμα του στομάχου. Όταν πίνουμε γάλα, η σοφία της μητέρας φύσης εξασφαλίζει την επιβίωση αυτών των πρωτεϊνικών ορμονών. Τα ισχυρά στομαχικά οξέα αραιώνονται από το υγρό γάλα και η ισχύς του όξινου περιβάλλοντος, εξασθενεί και μεταβάλλεται σε λιγότερο όξινη, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται οι ορμόνες. Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν λάβει υπόψη τους αυτή τη διαδικασία.

Στον κόσμο είπαν ότι το γάλα των αγελάδων, που υποβλήθηκαν σε αγωγή με rbST, ήταν πανομοιότυπο με το γάλα που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Από τότε που οι αγελάδες υποβλήθηκαν σε ενέσεις με rbST, το γάλα τους περιείχε αυξημένο επίπεδο μιας άλλης ορμόνης που ονομάζεται IGF-I και μοιάζει με την ινσουλίνη. Αυτή η ουσία είναι η πιο ισχυρή ορμόνη που υπάρχει στη φύση. Η ορμόνη IGF-I είναι πανομοιότυπη στα βοοειδή και τους ανθρώπους. Καμία άλλη ορμόνη δεν είναι ίδια μεταξύ κάποιου ζωικού είδους και του ανθρώπου. Η ορμόνη IGF-I είναι η μοναδική εξαίρεση και περιέχει 70 αμινοξέα στην ίδια γονιδιακή αλληλουχία μεταξύ των ανθρώπων και των βοοειδών. Όταν πίνουμε γάλα παίρνουμε  την πιο ισχυρή αυξητική ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας.

Οι ορμόνες του γάλακτος προκαλούν αυξητικά φαινόμενα και οι πρωτεΐνες του αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους. Το λίπος και η χοληστερόλη συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που απαρτίζεται από υπέρβαρα άτομα. Τα αντιβιοτικά που περιέχει το γάλα καταστρέφουν τις ανοσοποιητικές ιδιότητες των αντιβιοτικών που μας χορηγούνται όταν χρειάζεται. Ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, οι αλλεργίες και πολλές άλλες ασθένειες είναι σε έξαρση  πιθανότατα από την κατανάλωση γάλακτος.

«Μα γιατρέ μου ,τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα;
Τίποτα. Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς»
Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας που είχατε την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή προκειμένου να προληφθεί η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι:

«Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα»
Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living,

Η επιλογή δική σας.

Οποιοδήποτε περιεχόμενο στον Παρόντα Δικτυακό Τόπο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να απευθύνεστε σε αρμόδιο επαγγελματία υγείας.

Πηγή: http://www.inz.gr/page24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου