Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο Παραμυθάς Δυο λόγια




Αυτή τη φορά άλλαξα την τελευταία στιγμή το post που είχα σχεδόν έτοιμο να ανεβάσω, όχι επειδή μου κατέβηκε κάποια άλλη ιδέα, αλλά γιατί ένοιωσα ότι πρέπει να πω δυο λόγια για κάποιο σχόλιο που έγινε σε μία από τις ομάδες που υπάρχουν στο Face Book με αντικείμενο τη δουλειά του Κρισναμούρτι. 

Το σχόλιο αναφερόταν σε ένα βιβλίο, «Ζωές στη σκιά του Τζ. Κρισναμούρτι»,  που η συγγραφέας μιλάει για την σεξουαλική σχέση που – υποτίθεται – ότι είχε η μητέρα της με τον Κρισναμούρτι, εν γνώσει μάλιστα του πατέρα της, του Rajagopal,  και χρόνια γραμματέα του Κρισναμούρτι. 

Η συγγραφέας είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας στο εξώφυλλο του βιβλίου, που ο Κρισναμούρτι το κοιτάζει χαμογελώντας και η κυρία από πάνω, είναι η μητέρα της. Δεν πρόκειται, να σας απασχολήσω εδώ με όλη την ιστορία, που το πιθανότερο είναι ότι δεν σας ενδιαφέρει. Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα, μπορεί να αγοράσει το μικρό βιβλίο που βλέπετε εδώ.


 Είναι γραμμένο από την επίσημο βιογράφο του Κρισναμούρτι στην Ευρώπη, (στην Ινδία είναι άλλη) την Mary Lutyens, όπου αναφέρονται όλα για τη σχέση του Κρισναμούρτι με αυτήν την οικογένεια. Κανείς θα πρέπει να έχει διαβάσει αρκετά από τα τριάντα δύο (απ΄ όσα ξέρω και έχω διαβάσει) βιογραφικά βιβλία που έχουν γραφτεί  αποκλειστικά για τον Κρισναμούρτι ή σε σχέση με κάποιους άλλους. Σαν απάντηση σε ό,τι λέγεται για την σεξουαλική ζωή τού Κρισναμούρτι, διάλεξα ένα μικρό απόσπασμα από  όλα όσα λέει ένας έλληνας, που υπήρξε γιατρός τού Κρισναμούρτι στη δεκαετία του ’60. 
Είναι ο Δόκτωρ Γιώργος Βυθούλκας, ο Ομοιοπαθητικός γιατρός που έφερε την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα και που έχει τιμηθεί με το «Εναλλακτικό βρα βείο Νόμπελ» για τη συμβολή του στην Ομοιοπαθητική γενικότερα. Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες  γι΄ αυτόν κάντε κλικ ΕΔΩ    Να πω ότι αυτή η συνέντευξη είναι γυρισμένη τον Αύγουστο του 2006 και όλη της η διάρκεια είναι 1 ώρα και 17΄. Θα ήταν βασικό μέρος ενός ντοκιμαντέρ που ετοίμαζα με θέμα τη σχέση του Κρισναμούρτι με την Ελλάδα. Δυστυχώς η ιδέα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί οι άλλοι δύο άνθρωποι που τον είχαν γνωρίσει προσωπικά, έφυγαν από τη ζωή πριν προλάβω να τους πάρω συνέντευξη, ενώ και αυτή η συνέντευξη του κύριου Βυθούλκα έχει ένα πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας και ήχου. 

Αλλά στο επτάλεπτο απόσπασμα που διάλεξα, δεν έχει πολύ σημασία, γιατί το νόημα υπάρχει. Σ” αυτήν τη συνέντευξη, κάποια στιγμή, καθώς ο κύριος Βυθούλκας απαντάει σε σχετική ερώτησή μου, αφού ήμουν πολύ περίεργος να μάθω κι εγώ γι΄αυτή την ιστορία, την αποκαλεί, «μπούρδα».
  
Τέλος, να προσθέσω για όσους, πιθανόν, δεν έχουν ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική, ότι βασικό μέρος της εξέτασης για να δοθεί ένα φάρμακο, είναι η μεγάλη συζήτηση με τον ασθενή για πολλά προσωπικά του θέματα, με τη σεξουαλική του ζωή να κρατάει ένα σοβαρό μέρος σ” αυτά. 

Καθώς ο κύριος Βυθούλακας, ζούσε μαζί με τον Κρισναμούρτι όσο ήταν γιατρός του, γιατί είχε κάποια σοβαρά θέματα υγείας και έπρεπε να τον παρακολουθεί συνέχεια, τέτοιες συζητήσεις γίνονταν καθημερινά.

 Καλή εβδομάδα.



Π.
Πηγή:  http://www.paramithas.gr/two-words/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου