Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ομοιοπαθητική και οικολογία



Γιατί θέλω να διαδοθεί η Ομοιοπαθητική.

 500 εκατ. χημικά φαρμακευτικά σκευάσματα διακινούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!!!!!!!
 Είναι μεγάλη η χαρά μου, γιατί μόνο χτες και σήμερα, μου ζήτησαν και έχω στείλει σε 60 φίλους το πρώτο μάθημα πρώτων βοηθειών με Ομοιοπαθητική! 

Να σας εξηγήσω γιατί χαίρομαι τόσο πολύ;

 Ομολογώ, ότι στην αρχή δεν είχα καταλάβει πλήρως το νόημα της απάντησης που μου είχε δώσει κάποτε ο παγκοσμίως γνωστός Ομοιοπαθητικός Dr. Javahar Shah, στην ερώτηση που του είχα κάνει: «Ποιες είναι οι επιθυμίες σας, τα όνειρα και τα σχέδιά σας για το μέλλον;». 

Μου απάντησε με μια φλόγα στο βλέμμα του: «Επειδή θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι η ευεξία του ανθρώπου και πιστεύω στην Ομοιοπαθητική ως βασικό θεραπευτικό σύστημα, θα ήθελα η ομοιοπαθητική να απλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στον κόσμο! 
Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ομοιοπαθητική, τόσο θα αυξάνονται οι υγιείς άνθρωποι. Και τότε θα έχουμε υγιείς πόλεις, υγιείς χώρες, υγιή πλανήτη. Θα ήθελα έναν πλανήτη καταπράσινο από δέντρα, με πολλά φυτά που θα φέρουν το μαντάτο στους ανθρώπους ότι η ομοιοπαθητική λειτουργεί υπέροχα! Τα φυτά θα «διδάξουν» τους ανθρώπους! Θα ήθελα να μειωθούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά. Ονειρεύομαι υγιή παιδιά!....».

Τότε που μου τα είπε αυτά ο Dr. Javahar Shah, ήμουν περισσότερο δημοσιογράφος και η Ομοιοπαθητική ήταν το δεύτερο χόμπι μου! Τώρα που η Ομοιοπαθητική έχει γίνει μεγάλη μου αγάπη, ξανασκέφτομαι πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ομοιοπαθητικής ώστε να έχουμε ανθρώπους με ευεξία, υγιείς πόλεις, υγιείς χώρες, υγιή πλανήτη!

 Όλο και περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η Ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει θεραπεία , αλλά και να προστατέψει τη Φύση! Τα χημικά φάρμακα , εκτός των άλλων παρενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν, καταλήγουν στο υδροφόρο ορίζονται και τα πίνουμε όλοι με το νερό που πίνουμε. 

Σχετικά δημοσιεύματα για τη μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από αντισυλληπτικά, που έχουν ως αποτέλεσμα να πίνουμε νερό που θηλυκοποιεί τους άνδρες , με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το που καταλήγουν τόσοι τόνοι χημικών φαρμάκων! Καταλήγουν στο νερό που πίνουμε, στις λίμνες, στις θάλασσες

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πάνω από 30 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας πρέπει να δαπανήσει η Βρετανία για να καθαρίσει τα ποτάμια, τις λίμνες και τις προμήθειες πόσιμου νερού που μολύνθηκαν από συνθετικές ορμόνες αντισυλληπτικών χαπιών.

 Στην τελευταία Οδηγία πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ύδατα προτείνεται η λήψη δραστικών μέτρων για τη μείωση των συγκεκριμένων χημικών, τα οποία ενοχοποιούνται για τη μείωση του πληθυσμού των ψαριών.
  
Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μόλυνσης των υδάτων από τα αντισυλληπτικά περιλαμβάνει την αναβάθμιση του δικτύου επεξεργασίας λυμάτων και την αύξηση των λογαριασμών ύδατος.
  
Τα προτεινόμενα μέτρα έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες ύδρευσης αμφισβητούν την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί και επισημαίνουν ότι το κόστος είναι απαγορευτικό.
 Αντίθετα, πολλοί περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η πρόταση είναι σωστή.
  
Το βασικό συστατικό των αντισυλληπτικών χαπιών είναι το οιστρογόνο Ethinyl estradiol (ΕΕ2), το οποίο μπορεί να προκαλέσει στα ψάρια του γλυκού νερού μια κατάσταση γνωστή ως ερμαφροδιτισμός. 

Ο ερμαφροδιτισμός ευθύνεται για σημαντική μείωση στον πληθυσμό των ψαριών.
  
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χημική ουσία Ethinyl estradiol είναι πολύ ισχυρή και το πιθανότερο είναι ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, αν και αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί επίσημα.

 «Η ουσία Ethinyl estradiol έχει σχεδιαστεί για να επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό σε πολύ μικρές ποσότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον», τόνισε σε δηλώσεις της η Δρ. Susan Jobling από το πανεπιστήμιο Brunel.
 Πάνω από 2,5 εκατομμύρια γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, με αποτέλεσμα η ουσία Ethinyl estradiol να καταλήγει στους ποταμούς και τα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων.
  
Ακόμα και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις το συγκεκριμένο χημικό έχει βλαβερές συνέπειες για τα ψάρια και ειδικότερα ενοχοποιείται για σοβαρά προβλήματα στην αναπαραγωγή.
 Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε πρόσφατη δοκιμή στον Καναδά, οι ερευνητές έριξαν στη λίμνη μικρή ποσότητα της ουσίας Ethinyl estradiol. Παρά την μικρή ποσότητα που έριξαν, τα ψάρια παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα και ένα είδος κατέρρευσε ολοκληρωτικά. Επίσης, σε άλλο άρθρο διάβασα ότι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών την τελευταία 40ετία ενδέχεται να έχει παίξει ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη, αναφέρουν Καναδοί ερευνητές. Ωστόσο ειδικοί αμφισβητούν έντονα τη συσχέτιση.

 Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «BMJ Open», η χρήση των αντισυλληπτικών έχει συμπέσει χρονικά με την αύξηση των καρκίνων του προστάτη, που πλέον αποτελούν την συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους άντρες.

 Η στατιστική συσχέτιση των δύο, θα μπορούσε να εξηγηθεί με την αυξημένη έκθεση των ανδρών στα οιστρογόνα που περιέχουν τα αντισυλληπτικά, υποστηρίζουν.

Και εξηγούν πως μέσω της διούρησης, τα οιστρογόνα θα μπορούσαν έχουν εισέλθει στον υδροφόρο ορίζοντα και στην τροφική αλυσίδα.
 Αναλύοντας στοιχεία από 87 χώρες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όπου ήταν υψηλότερα τα ποσοστά των γυναικών που έπαιρναν αντισυλληπτικά, ήταν υψηλότερα και τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη.

 Αντιθέτως, δεν παρατηρήθηκε ανάλογη συσχέτιση όταν εξέτασαν τη χρήση άλλων μεθόδων αντισύλληψης, όπως τα προφυλακτικά και οι ενδομήτριες συσκευές.
 Επιπλέον, τα ευρήματά τους δεν φάνηκε να επηρεάζονται από το οικονομικό επίπεδο των κρατών που θα μπορούσε, λ.χ., να διευκολύνει ή να εμποδίσει την πρόσβαση στις διαγνωστικές εξετάσεις και να επηρεάσει τα ποσοστά ανίχνευσης του καρκίνου.

Ενδοκρινικοί διαταράκτες

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Μάργκελ,από το Νοσοκομείο Princess Margaret του Πανεπιστημίου του Τορόντο, επισημαίνουν πως η έρευνά τους είναι θεωρητική και συνεπώς δεν μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.
 Ωστόσο, η αυξημένη έκθεση στα οιστρογόνα είναι γνωστό πως προκαλεί καρκίνο και τα στοιχεία τους υποδηλώνουν πως η εκτεταμένη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού έχει οδηγήσει στην απελευθέρωση στο περιβάλλον ορισμένων υποπροϊόντων του μεταβολισμού τους που λέγονται ενδοκρινικοί διαταράκτες (endocrine disruptors).
 Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες δεν διασπώνται εύκολα από τον οργανισμό και έτσι περνούν στα ούρα, απ’ όπου αποβάλλονται – και μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα και στην τροφική αλυσίδα, φθάνοντας έτσι στον γενικό πληθυσμό.

Έντονη αμφισβήτηση

Εντούτοις, ειδικοί όπως η δρ Κέιτ Χολμς από τον βρετανικό οργανισμό The Prostate Cancer Charity και ο δρ Άντονυ Ντ’Άμικο, επικεφαλής του Τμήματος Ακτινολογικής Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Brigham and Women της Βοστώνης, αμφισβητούν έντονα τη συσχέτιση.
 Όπως τονίζουν, στην μελέτη δεν συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τα επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών στο περιβάλλον.
 Επιπλέον, λένε, τα αντισυλληπτικά δεν είναι τα μόνα που έχουν αυτά τα υποπροϊόντα, ενώ στο νερό θα έπρεπε να υπάρχουν τεράστιες ποσότητες οιστρογόνων για να προκληθεί καρκίνος.
 «Η μελέτη αυτή είναι θεωρητική και όχι μελέτη αιτίας-αποτελέσματος», τόνισε ο δρ Άμικο. «Ακόμα και η υπόθεση στην οποία βασίζεται είναι αμφισβητήσιμη».

Όσο και κάποιοι επιστήμονες να αμφισβητούν ότι το αντισυλληπτικό χάπι προκαλεί καρκίνο του προστάτη, ένα είναι το σίγουρο: Τα φαρμακευτικά απόβλητα είναι απειλή για την υγεία και το περιβάλλον

 Ο Γιάννης Τούντας, αν. καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, προέδρος ΕΟΦ , σε άρθρο του γράφει: 

«Στις περισσότερες χώρες του κόσμου δεν υπάρχουν συστήματα συλλογής και ασφαλούς διαχείρισης των φαρμάκων από τον οικιακό τομέα, με αποτέλεσμα πολλά από τα ληγμένα ή αχρησιμοποίητα φάρμακα που υπάρχουν στο κάθε σχεδόν σπίτι να καταλήγουν μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα στους όποιους χώρους διάθεσης απορριμμάτων διαθέτει η κάθε χώρα ή η κάθε περιοχή. Στις περισσότερες απ' αυτές τις περιπτώσεις, οι φαρμακευτικές ουσίες, είτε αυτούσιες είτε μετασχηματισμένες, εισέρχονται στον βιολογικό μας κύκλο με διάφορους μηχανισμούς και κυρίως μέσω της εισόδου τους στον υδροφόρο ορίζοντα. 

Παρά δε το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπήρξε πρώιμη αναγνώριση των οικιακών φαρμάκων ως περιβαλλοντικών ρύπων, έχουν παρ' όλα αυτά ανιχνευτεί στο πόσιμο νερό, τα φυτά, τα ποτάμια και τις θάλασσες πάνω από 200 διαφορετικά φάρμακα, όπως αντικαρκινικά, αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά, αντιφλεγμονώδη κ.ά., που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν κινδύνους για την υγεία. 

Οι κίνδυνοι για την υγεία υφίστανται όταν οι ρύποι αυτοί εισέρχονται στη διατροφική αλυσίδα και όταν ανευρίσκονται στο πόσιμο νερό, αφού η χλωρίωση του νερού δεν έχει επίδραση στα περισσότερα φάρμακα και άρα δεν αποτελεί μέτρο προστασίας. 
Επιπρόσθετα, οι ισχύουσες μέθοδοι ελέγχου της ποιότητας του νερού των πόλεων δεν επιτρέπουν την ανίχνευση ουσιών που προέρχονται από φαρμακευτικά προϊόντα και επομένως είναι απαραίτητοι ειδικοί περιοδικοί έλεγχοι. Για όλους αυτούς τους λόγους, σε πολλές πλέον χώρες και όχι μόνο στις ΗΠΑ, είναι διαδεδομένη πρακτική η ανακύκλωση των φαρμάκων, με σημεία συλλογής τα ίδια σημεία όπου γίνεται η προμήθεια των φαρμάκων, κυρίως στα φαρμακεία, αν και η Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένο ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο, ούτε έχουν γίνει οι απαραίτητες υποστηρικτικές δράσεις μέσω προγραμμάτων επίδειξης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. 

Στην Ελλάδα, το πρόβλημα της διάθεσης των οικιακών φαρμάκων είναι ιδιαίτερα οξύ, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν συστηματικές πρωτοβουλίες για την ασφαλή τους διαχείριση και αποκομιδή, αλλά και γιατί είμαστε μια χώρα που διακρίνεται διεθνώς στην πολυφαρμακία. 
Έχει υπολογιστεί ότι από τα περίπου 500 εκατ. φαρμακευτικά σκευάσματα που διακινούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, το 10% απορρίπτονται στους κάδους αχρησιμοποίητα ή ληγμένα. 

Οι δε χωματερές που λειτουργούν ακόμα στη χώρα μας, καθιστούν την περιβαλλοντική ρύπανση πολύ πιο άμεση και επικίνδυνη απ' ό,τι σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν σύγχρονα συστήματα διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.
 Είναι, λοιπόν, άμεση και επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του προβλήματος των οικιακών φαρμάκων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και υποστηρίζοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες. ..»
  
Μήπως ήρθε η ώρα η πολιτεία να σκεφτεί και το όφελος που θα έχει η υποστήριξη της Ομοιοπαθητικής και η εισαγωγή της στα ασφαλιστικά ταμεία , στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, αφού εκτός από το γεγονός ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο κοστίζει μόνο 1 Ευρώ, επιπλέον ,όχι μόνο δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, αλλά αντίθετα το ωφελεί!

 Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ομοιοπαθητική, τόσο θα αυξάνονται οι υγιείς άνθρωποι , θα έχουμε υγιείς πόλεις, υγιείς χώρες, υγιή πλανήτη, όπως είπε και ο Dr. Javahar Shah, κι εγώ δεν είχα καταλάβει καλά τι έλεγε τότε! 
Ελπίζω να το καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και να επιλέγουν την Ομοιοπαθητική ως θεραπευτική μέθοδο ! Ελπίζω να το καταλάβουν οι αρμόδιοι και να δώσουν στην Ομοιοπαθητική τη θέση που της αξίζει! 

Ελπίζω τα μαθήματα Ομοιοπαθητικής που στέλνω σε όσους μου το ζητούν , να πιάσουν τόπο! Έστω και 1 άνθρωπος να αγαπήσει την Ομοιοπαθητική μέσω των μαθημάτων αυτών, θα είναι κέρδος για ΟΛΟΥΣ μας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!


Πηγή: niki.tsekou facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου