Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τι είναι ο Καρκίνος;


Οι διαστάσεις της Επιδημίας του Καρκίνου
Κατά το ξεκίνημα του 21ου αιώνα, ο καρκίνος παραμένει μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες της ανθρωπότητας. Είναι σχεδόν αδύνατον να συλλάβουμε την έκταση αυτής της επιδημίας. Για να μπορέσουμε όμως να αντιληφθούμε τις διαστάσεις της, φτάνει να πάρουμε τον αριθμό των καρκινοπαθών που πεθαίνουν κάθε χρόνο – και να τον συγκρίνουμε με τον πληθυσμό κάποιων από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο.

Κάθε χρόνο η επιδημία του καρκίνου παίρνει τις ζωές 7.5 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως. Συγκριτικά, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί με τον πληθυσμό κάποιων από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες: Τόκυο 8.9 εκατομμύρια, Πόλη του Μεξικού 8.9 εκατομμύρια, Νέα Υόρκη 8.4 εκατομμύρια, Λάγος (Νιγηρία) 8 εκατομμύρια, Λονδίνο 7.8 εκατομμύρια, Λίμα (Περού) 7.6 εκατομμύρια, Χονγκ Κογκ 7 εκατομμύρια, Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) 7 εκατομμύρια, Κάιρο (Αίγυπτος) 6.8 εκατομμύρια και Ρίο Ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) 6.3 εκατομμύρια.
Φανταστείτε ότι ζείτε σε μια από αυτές τις γιγάντιες πόλεις. Πρέπει να οδηγήσετε για ώρες για να πάτε από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν σε κάθε δρόμο αυτής της πόλης εξαφανίζονται κάθε χρόνο εξ αιτίας αυτής της ακατανίκητης επιδημίας.
Κατά το τελευταίο μισό του αιώνα, περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από καρκίνο: αυτό μεταφράζεται σε αφανισμό ολόκληρου του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών!
Ωστόσο, πέραν του ανυπολόγιστου κόστους σε ανθρώπινες ζωές, υπάρχει και μια ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση για κάθε καρκινοπαθή, κοινότητα και χώρα εξαιτίας του καρκίνου. Το διεθνές κόστος των ογκολογικών φαρμάκων μόνο για το 2010 ανέρχεται στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του καρκίνου –εξαιρουμένων όλων των ιατρικών εξόδων- ήταν ακόμη πιο συγκλονιστικές: με 895 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής, ο καρκίνος απαιτεί με διαφορά το μεγαλύτερο οικονομικό φόρο ανάμεσα σε όλες τις ασθένειες.

Τα Αδιέξοδα της «Χημειοθεραπείας»
Προτού να αναφερθούμε στις νέες προσεγγίσεις, πρέπει να αντιληφθούμε γιατί οι συμβατικές θεραπείες του καρκίνου, δεν υπήρξαν ικανές να νικήσουν στον « Πόλεμο έναντι του Καρκίνου»:
Κατά την διάρκεια του τελευταίου μισού του αιώνα, η επιδημία του καρκίνου έχει   μετατραπεί στη μεγαλύτερη αγορά για πατενταρισμένα φάρμακα.
Η διαδεδομένη χρήση ισχυρά τοξικών χημικών, γνωστή ως «χημειοθεραπεία,» έχει προκαλέσει την εμφάνιση μυριάδων «ασθενειών από παρενέργειες» συμπεριλαμβανομένου της αναιμίας, των φλεγμονών, της βλάβης στα όργανα κλπ – η κάθε μια από τις οποίες αντιπροσωπεύει ακόμα μία αγορά φαρμάκων, αξίας πολύ-δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για την προστασία αυτών των γιγάντιων παγκόσμιων αγορών, τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το επενδυτικό «Εμπόριο με τις Ασθένειες» έχουν κατασκευάσει ένα παραπλανητικό σύνολο ερευνών και καθώς απευθύνονται στα συγκεκριμένα «μωσαϊκά» συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, συστηματικά αγνοούν την «μεγάλη εικόνα»: τον κοινό μηχανισμό όλων των τύπων καρκίνου: την αποδόμηση κολλαγόνου ως προϋπόθεση για την επιθετική του επέκταση και μετάσταση.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πάνω από 90% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνουν εξαιτίας της μετάστασης του καρκίνου, αυτή η αμέλεια επηρεάζει την υγεία και τις ζωές εκατομμυρίων και έτσι δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή.

Πηγή:kosmos choris karkino gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου