Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βιοενέργεια


Η βιοενέργεια είναι η πηγή και η κινητήρια δύναμη της ζωής σε αυτόν τον μικρό πλανήτη που ζούμε. Κάθε μέρος του ανθρώπινου, ζωικού, φυτικού και ορυκτού βασιλείου τροφοδοτείται από ενέργεια, τόσο απλή αλλά και τόσο σημαντική, την ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ. Τα πάντα γύρω μας αλλά και εμείς οι ίδιοι είμαστε ενέργεια.
Τι θα ήταν ο άνθρωπος χωρίς ενέργεια; Θα είχε χέρια, πόδια, καρδιά, εγκέφαλο, όργανα …… αλλά καρδιά χωρίς συναισθήματα, εγκέφαλο χωρίς σκέψεις. Θα ήταν απλά Ζόμπι!!!
Η Βιοενέργεια υπάρχει απλά, χωρίς περιττές επιδείξεις και τυμπανοκρουσίες, για να προσφέρει ζωή. Μας περιβάλει, ρέει από επάνω προς τα κάτω και διαπερνά οτιδήποτε υπάρχει στον πλανήτη που ονομάζεται Γή. Υπάρχει, όπως υπάρχουν οι σκέψεις, τα συναισθήματα, που ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κανένας μας δεν μπορεί να τα δείξει.
Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καλή, ούτε κακή. Είναι απλά μια πανίσχυρη ενέργεια που εμείς και μόνο εμείς επιλέγουμε έστω και άθελά μας εάν θα την μετατρέψουμε σε αγάπη, μίσος, κακία, ασθένεια ή ότι άλλο επιθυμούμε. Έχουμε το ελεύθερο να θεραπεύουμε ή να καταστρέφουμε, αυτή απλά ρέει και εμείς την χρησιμοποιούμε.
Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του δασκάλου μου Michael Bradford (Βιοθεραπευτή και συγγραφέα του βιβλίου «Η θεραπευτική δύναμη της Βιοενέργειας» που αναφέρει ότι: Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν σαν δεδομένο τις διάφορες χρήσεις του ηλεκτρισμού, του μαγνητισμού και του φωτός στην καθημερινή ζωή τους, ωστόσο αυτές οι μορφές ενέργειας δεν έχουν ακόμα κατανοηθεί εντελώς από την επιστημονική κοινότητα. Οι επιστήμονες διαμόρφωσαν τη μοριακή θεωρία των κυμάτων, που περιγράφουν πώς συμπεριφέρεται το φως κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το φως αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό. Οι άνθρωποι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν αυτά τα δύο κάτω από διάφορες συνθήκες και έχουν μάθει πώς να τα μετρούν και να τα χρησιμοποιούν, αλλά ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν το ‘γιατί’ αυτών των ενεργειών.
Κατά τον ίδιο τρόπο, όλοι σχεδόν οι πολιτισμοί και οι χώρες από την αρχή του χρόνου έχουν κάνει χρήση της θεραπευτικής ενέργειας και παρ’ όλα αυτά δεν την έχουν εντελώς καταλάβει. Τόσο η ιστορία του παρελθόντος, όσο και οι επιτυχίες του παρόντος υποστηρίζουν την ύπαρξη τέτοιας ενέργειας και τα πολλά οφέλη που αποκομίζονται από τη χρησιμοποίησή της. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα οφέλη και οι επιτυχίες έχουν υποβιβαστεί, υποτιμηθεί, αποσιωπηθεί και αγνοηθεί από πολλούς που ανήκουν στον παραδοσιακό ιατρικό κόσμο. Δυστυχώς, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας μας έχουν οδηγήσει σε μια πιο ’’αριστερο-εγκεφαλική’’, παραδοσιακή, επιστημονική και ιατρική προσέγγιση στην έρευνα και τη μελέτη της θεραπευτικής ενέργειας, αντί να επιτρέψουν στον εαυτό τους να δεχτούν την πρόκληση και την ενθάρρυνση να εξερευνήσουν και να τεκμηριώσουν τα οφέλη της. Η θεραπευτική ενέργεια χρησιμοποιείται σε πολλές μεθόδους θεραπευτικής που οι προσηλωμένοι στην παραδοσιακή ιατρική χαρακτηρίζουν σαν ’’εναλλακτικές’’.
Η ενέργεια είναι πάντοτε παρούσα, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε. Όσο πιο ευαίσθητοι είμαστε σ’ αυτήν τόσο πιο εύκολα τη νιώθουμε. Όποιος είναι ευαίσθητος στην ενέργεια μπορεί να μπει σε ένα δωμάτιο και να νιώσει αν η ενέργεια στο δωμάτιο είναι θετική ή αρνητική, ευτυχισμένη ή λυπημένη. Η ενέργεια γύρω μας μας κάνει να νιώθουμε χαλαρωμένοι και άνετοι ή το αντίθετο. (Michael Bradford σελ, 47 Η θεραπευτική δύναμη της βίο-ενέργειας εκδόσεις διόπτρα.)
Ας κατανοήσουμε ότι όλοι μας έχουμε αυτή την ενέργεια μέσα μας και αναλόγως πως την ανανεώνουμε και πως την χειριζόμαστε, αυτό και είμαστε.
Όλες οι μορφές εναλλακτικών θεραπειών αυτή τη μορφή ενέργειας χρησιμοποιούν και όπως έχει πει ο Fritjof Capra κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. Η διαφορά βέβαια είναι ότι εδώ δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα, απλά διεγείρονται οι αυτοθεραπευτικές ιδιότητες του οργανισμού για να επαναφέρουν το σύστημα μας σε τάξη εφόσον έχει αποσυντονιστεί. Ένας βιοθεραπευτής εφόσον ελέγξει τα ενεργειακά κέντρα του οργανισμού, εκεί που βρίσκει απόσυντονισμό δίνει ενεργειακή φόρτιση ή αποφόρτιση αναλόγως το τι χρειάζεται, και διεγείρει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού που αυτές με την σειρά τους αρχίζουν το θεραπευτικό τους έργο.
«Για να κατανοήσει λοιπόν κανείς τα πρότυπα της ενεργειακής ιατρικής σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, θα πρέπει να συγκεντρώσει την προσοχή του στις αρχές της ροής, της διακύμανσης, της δόνησης, του ρυθμού, του συγχρονισμού και της αντήχησης, που όλες τους βρίσκονται σε συνάφεια με τη σύγχρονη άποψη των συστημάτων. Εκφράσεις όπως (αδιόρατα σώματα) ή (αδιόρατες ενέργειες) δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται σαν αναφορές σε συγκεκριμένες ουσίες, αλλά σαν μεταφορές που αποβλέπουν να περιγράψουν τα δυναμικά πρότυπα της αυτό - οργάνωσης». Fritjof Capra, κρίσιμη καμπή εκδόσεις ωρόρα.
Ο Ιπποκράτης είχε εντοπίσει ότι (…. όποιο σημείο του σώματος είναι θερμό ή ψυχρό, εκεί βρίσκεται η ασθένεια). Ιπποκράτης περί άέρων, ύδάτων, τόπων σελ, 173 παρ, 27 εκδόσεις Χατζόπουλος.
Και ασφαλώς έχει δίκιο διότι έτσι εντοπίζει ένας βιοθεραπευτής την δυσλειτουργία του οργανισμού.
Όταν είμαστε υγιείς δεν αντιλαμβανόμαστε κάποιο μέρος του σώματος μας, το αισθανόμαστε ως ένα σύνολο. Μόνο όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά έχουμε αίσθηση (ενόχληση) και βέβαια εννοώ και σε ψυχολογικό επίπεδο διότι από εκεί ξεκίνα ο αποσυντονισμός και μετά επεκτείνεται και στο σώμα μας. Η αντίληψη αυτή θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της υγείας.
Και αν νομίζει κάποιος ότι ο οργανισμός μας δεν διαθέτει τέτοιου είδους αυτοθεραπευτικές διαδικασίες τότε ας μου απαντήσει πως γίνεται καλά, αν δεν έρρεπε προς την ίαση ο οργανισμός μας. Αυτό φαίνεται όταν κοπούμε σε κάποιο σημείο του σώματός μας και η διαδικασία αποκατάστασης αρχίζει άμεσα να επουλώνει το τραύμα. Το ίδιο και με τα μικρόβια, το ίδιο και με τις ιώσεις, εξαρτάται πάντα σε ποιά φυσική κατάσταση βρίσκεται ο κάθε οργανισμός, (παρατηρήστε ότι σε μια σχολική αίθουσα δεν αρρωσταίνουν όλα τα παιδιά).
Βέβαια εάν ένας άνθρωπος έχει αφήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον οργανισμό του χωρίς να του δίνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται, τότε ίσως να μην μπορεί να το κάνει μόνος του και να χρειάζεται βοήθεια εξωτερική που θα τον διεγείρει για να μπορεί μετά να συνεχίσει το έργο του. Αυτό πραγματοποιεί η βιοενέργεια δίνοντας την ώθηση στον οργανισμό που έχει αποσυντονιστεί να επανασυντονίσει τις δυνάμεις του. Όλες άλλωστε οι θεραπευτικές μορφές (εκτός της κλασικής ιατρικής που χρησιμοποιεί συνθετικά φάρμακα), την ενεργειακή μέθοδο χρησιμοποιούν για να διεγείρουν τον οργανισμό, είτε είναι ομοιοπαθητική, είτε είναι βελονισμός, είτε είναι ψυχοθεραπεία κ.ο.κ.
Τέλος ας γνωρίζουμε ότι ο θυμός, η πικρία, και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν τα κύτταρα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην εξισορροπητική τους λειτουργία. Αν μάθουμε να αγαπάμε, και να συγχωρούμε, τότε δίνουμε τη δυνατότητα στα κύτταρα μας, να εργάζονται προς όφελός μας, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή.
«Κάθε δρόμος είναι μονάχα ένας δρόμος, και δεν είναι ντροπή, ούτε για σένα ούτε για τους άλλους, να τον εγκαταλείψεις κάποια στιγμή, αν έτσι σου υπαγορεύει η καρδιά σου… Κοίταξε κάθε δρόμο, με προσοχή κι επιφυλακτικότητα. Δοκίμασε τον όσες φορές κρίνεις εσύ πώς είναι απαραίτητο. Σκέψου και διαλογίσου πάνω σ’ αυτόν. Κι ύστερα, θέσε στον εαυτό σου ένα και μόνο ερώτημα. Έχει αυτός ο δρόμος καρδιά; Αν έχει είναι καλός, αν δεν έχει είναι άχρηστος». Κάρλος Καστανέντα η διδασκαλία του ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ εκδόσεις Καστανιώτη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου